NOS NieuwsAangepast

OM vervolgt schietende agenten

Twee agenten die in Schiedam hebben geschoten op twee auto's, worden vervolgd voor poging tot doodslag.

De agenten hoorden bij een speciaal politieteam dat dieven pakt met behulp van lokmiddelen. Op 26 februari vorig jaar leek het erop dat een lokauto van het team werd gestolen bij een garage.

De auto was gewoon verhuurd, maar de agenten gingen achter de auto aan zonder de situatie eerst goed te onderzoeken. Toen ze de wagen hadden gevonden, besloten zij de inzittenden te arresteren, tegen de instructies in.

Geen gewonden

Met getrokken wapens liepen de agenten in burger naar de auto, die voor een rood stoplicht stond. Volgens de agenten reed de auto vervolgens op hen in.

De inzittenden van de auto ontkennen dat. Het was voor hen niet duidelijk dat de mannen politie-agenten waren, doordat die in burger waren.

De auto en de auto ervoor reden daarom snel weg toen ze de gewapende mannen zagen. De agenten schoten daarna op de voertuigen. De auto's werden door verschillende kogels geraakt, maar de inzittenden bleven ongedeerd.

Wisselende verklaringen

Volgens het Openbaar Ministerie hebben de agenten tegen de regels in gehandeld. Zo hielden zij zich niet aan de schietinstructies. Ook hebben zij wisselende verklaringen afgelegd over wat er is gebeurd.

De zaak komt later dit jaar voor de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl