NOS SportAangepast

Van Ree gaat Benne bijstaan

Arnold van Ree is vanaf april de nieuwe assistent-coach van de Nederlandse volleyballers. Hij zal bondscoach Edwin Benne terzijde staan tijdens het internationale seizoen, meldt de volleybalbond Nevobo. Van Ree is de opvolger van Henk-Jan Held, die onlangs zijn functie neerlegde.

Van Ree was eerder al assistent van Bert Goedkoop en Peter Blangé bij de mannen. Ook werkte hij als rechterhand van Avital Selinger bij de vrouwen. In 2009 en in 2012 was hij hoofdcoach van Jong Oranje. Op dit moment werkt de 47-jarige Van Ree als projectleider topvolleybalontwikkeling bij Taurus in Houten.

Coachpoule

Van Ree zal ook onderdeel worden van de coachpoule zaalvolleybal waar alle bondscoaches, assistent-coaches, talentcoaches en stafspecialisten deel van uitmaken. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het sporttechnische beleid van de nationale selecties.

Benne is blij een nieuwe assistent te hebben gevonden. "Arnold heeft een schat aan ervaring en is natuurlijk al vaker assistent-bondscoach geweest, wat erg prettig is. Hij kan ons op technisch en tactisch vlak goed ondersteunen."

EK 2015

Ook Van Ree is enthousiast. "Ik zie uit naar de hernieuwde samenwerking met Edwin Benne en de Oranje-mannen. Op naar het EK 2015 en een goed resultaat in de World League."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl