NOS NieuwsAangepast

"Samsom schuldig aan lynchen"

De PvdA-lijsttrekker in Soest, Osman Suna, vindt dat hij het slachtoffer is van een "politieke lynchpartij". Schuldig daaraan is PvdA-leider Diederik Samsom, zei hij tegen het persbureau ANP.

Justitie doet onderzoek tegen Suna, omdat er berichten zijn dat hij stemmen heeft geronseld. Samsom zei vorige week in EenVandaag dat Suna moet "wegwezen" en nooit meer volksvertegenwoordiger van de PvdA mag zijn.

Suna is niet voor commentaar bereikbaar. Tegen het ANP zei hij dat hij juridische stappen tegen Samsom overweegt. Hij noemde Samsom "als het ware een despoot".

Ronselen

Suna en een ander raadslid uit Soest vroegen moskeegangers die niet wilden stemmen om hun stempassen af te staan. Hiermee wilden zij hun partij aan extra stemmen helpen voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. Beelden waren te zien in Pownews.

Suna zegt dat hij mensen er alleen op wilde wijzen dat ze hun stem niet verloren moesten laten gaan. Of hij vervolgd wordt, is nog niet bekend.

Aanklager en rechter

Volgens Suna heeft Samsom niet het recht om hem te veroordelen terwijl het onderzoek nog loopt. "Samsom is door zijn uitlatingen in de rol gekropen van zowel de aanklager als de rechter en heeft mij al schuldig bevonden terwijl het onderzoek nog niet eens was opgestart", zei hij tegen het ANP.

De PvdA wil niet reageren zolang het onderzoek nog loopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl