NOS SportAangepast

De Nooijer modelsporter van IOC

Voormalig tophockeyer Teun de Nooijer gaat op verzoek van het Internationaal Olympisch Comité fungeren als 'modelsporter' bij de Jeugd Olympische Spelen in het Chinese Nanjing.

De Nooijer is één van de 37 (oud-)topsporters die de jonge deelnemers tijdens het evenement, dat van 16 tot en met 28 augustus wordt gehouden, moeten gaan inspireren. Hij was voor deze erebaan voorgedragen door de internationale hockeyfederatie (FIH).

Inspirerende namen

De Nooijer, die onlangs werd aangesteld als teammanager van voetbalclub AZ, is in goed gezelschap. Zo zal de Franse judoka Lucie Décosse, tot voor kort de grootste concurrente van Edith Bosch en Kim Polling, haar opwachting maken in Nanjing. Andere bekende namen op de lijst van 37 modelsporters zijn die van de Chinese hordenloper Liu Xiang, de Britse turnster Elizabeth Tweddle, oud-verspringer Dwight Phillips uit de VS en de Zweedse tafeltenniskampioen Jörgen Persson.

Huizinga chef de mission in Nanjing

De zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen, onder auspiciën van het IOC, wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. In 2010 vond het evenement voor sporters in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar voor het eerst plaats, in Singapore. Twee jaar later was de eerste wintereditie van de Jeugd Olympische Spelen in Innsbruck.

De Nederlandse delegatie voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing staat onder leiding van chef de mission Mark Huizinga.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl