NOS NieuwsAangepast

Hells Angels: Bandidos provoceren

Leden van de Hells Angels zien het als "regelrechte provocatie" dat hun internationale rivaal, de Bandidos, in Nederland een afdeling heeft geopend. Dat hebben bronnen binnen de club gemeld aan de NOS. Daarmee lijkt een confrontatie tussen beide motorclubs onafwendbaar.

De Bandidos zijn sinds zaterdag actief in Sittard. De club wil voor de zomer nog vier afdelingen openen, allemaal aan de Duitse grens. Aangenomen wordt dat de Hells Angels op die ontwikkelingen gaan reageren.

Schiet- en steekpartijen

In het Duitse Ruhrgebied leven de Hells Angels en de Bandidos al jaren op voet van oorlog met elkaar. In 2009 werd in Duisburg, op een half uur rijden van Venlo, een prominent Bandidos-lid doodgeschoten door een Hells Angel. In de jaren daarna waren er diverse schiet- en steekpartijen.

Ook de Nederlandse motorclub Satudarah is bij de strijd betrokken. Vorig jaar februari werd in Oberhausen nog een Hells Angel neergeschoten. De Duitse politie deed toen ook onderzoek naar de rol van Satudarah, die met steun van de Bandidos in het Ruhrgebied actief is.

Aanslag Nieuwstadt

Gevreesd wordt dat een conflict tussen de Bandidos en de Hells Angels in Nederland snel groter kan worden. Motorclub No Surrender, die ook nauwe banden heeft met de Bandidos, heeft al laten weten zich niet te zullen bemoeien met een eventueel conflict.

Gisteren raakte het huis van een Bandidos-lid in het Limburgse Nieuwstadt beschadigd door een explosief. Wie achter die aanslag zit, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl