NOS VoetbalAangepast

Van Basten uit frustraties

Het was een opvallend moment tijdens de wedstrijd Feyenoord-Heerenveen. Nadat Feyenoord een penalty had gekregen en Christian Kum met een rode kaart uit het veld was gestuurd, liep Van Basten woedend naar de dichtstbijzijnde camera en reageerde daar zijn frustraties af.

"Inschattingsfout"

Ook na afloop van de met 2-0 verloren wedstrijd kon hij er nog niet over uit. De rode kaart en de penalty waren onterecht, meende Van Basten. "Het is belachelijk. Die overtreding was eigenlijk een inschattingsfout. En dan krijg je een rode kaart en een penalty tegen. Echt belachelijk."

Van Basten: "Ik vind dat wij in Nederland met de scheidsrechters en de KNVB verkeerd bezig zijn. Je wilt toch mensen in het stadion vermaken, dan moet je niet zulke achterlijke regels toepassen."

Feyenoord profiteerde niet van de strafschop. De inzet van Tonny Vilhena werd door Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt uit de hoek getikt.

Niet luisteren

Van Basten maakte zich eerder dit seizoen al druk om scheidsrechters die naar zijn idee te snel en te vaak kaarten trekken en penalty's geven. Tot op heden hebben zijn woorden weinig weerklank gevonden, zo stelde de Heerenveen-trainer vast. "Ik ben niet de enige die dit gezegd heeft. Maar er zijn er een paar bij die bananen in hun oren hebben en die luisteren er niet naar."

Van Basten vond uiteindelijk wel dat zijn ploeg verdiend had verloren. "We speelden vandaag zonder voorhoede, dan is het moeilijk voetballen. Feyenoord speelde niet sterk, maar wij konden voorin geen vuist maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl