NOS SportAangepast

Driebanders grijpen naast WK-goud

De Nederlandse driebanders zijn er niet in geslaagd om voor de derde keer de wereldtitel voor teams te veroveren. Dick Jaspers en Barry van Beers waren in de finale in het Duitse Viersen niet opgewassen tegen de Belgen Eddy Merckx en Frédéric Caudron.

Nederland had eerder op de dag in de halve finales gewonnen van de Duitsers Martin Horn en Stefan Galla, maar tegen de Belgen zat de zege er geen moment in. Caudron won eenvoudig met 40-19 van Van Beers, waarna het duel tussen Merckx en Jaspers niet uitgespeeld hoefde te worden omdat Merckx al 29 caramboles gemaakt had.

Dertiende WK-medaille Jaspers

Jaspers behaalde met de tweede plaats in Viersen zijn zesde zilveren medaille op het WK voor landenteams in totaal. Eerder werd de ervaren biljarter tweede in 1993, 2000, 2002, 2005 en 2008. In 1998 en 1999 werd hij samen met Raimond Brugman wereldkampioen. Daarnaast pakte Jaspers ook nog vijf keer brons. Voor Van Beers is het zilver zijn eerste medaille op een WK.

Caudron en Merckx werden ook in 2012 en 2013 wereldkampioen. Dat waren de eerste twee wereldtitels voor België bij het WK voor teams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl