NOS NieuwsAangepast

Massaslachting Nigeriaanse dorpen

In Nigeria zijn zeker honderd dorpsbewoners gedood door gewapende milities. Zo'n veertig mannen staken vrijdag in drie dorpen hutten en huizen in brand. Bewoners die probeerden te vluchten, werden neergeschoten of aangevallen met machetes.

Een overlevende zegt in Nigeriaanse media dat in de dorpen geen steen meer op de andere staat. Ook vrouwen en kinderen werden volgens hem op gruwelijke wijze gedood. Lokale media melden dat het dodental mogelijk boven de 200 ligt.

Spanningen

De moordpartij was in de centraal gelegen provincie Kaduna, tussen de hoofdstad Abuja en de stad Jos. In het gebied zijn al jaren spanningen tussen etnische en religieuze groeperingen. De islamitische terreurorganisatie Boko Haram is er ook actief, maar die zit waarschijnlijk niet achter de aanvallen.

Zo'n tweehonderd kilometer noordelijker was eerder deze week ook een aanval op dorpen. Islamistische rebellen reden op motoren drie nederzettingen binnen en doodden iedereen die ze tegenkwamen. Bij die aanval kwamen eveneens zo'n honderd mensen om.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl