Milenina beste op vijf km

Langlaufster Anna Milenina heeft de paralympische titel op de vijf kilometer staand voor zich opgeëist. De Russin pakte de gouden medaille door het Oekraïense duo Joelia Batenkova en Oleksandra Kononova achter zich te laten.

De Russin Anna Kaufman, goed voor drie keer goud, één keer zilver en één keer brons in Sotsji, miste het podium op 4,1 seconden.

Tweede goud Eskau

Andrea Eskau won de vijf kilometer in de categorie zittend. De winnares van het goud op de zes kilometer biatlon bleef Ljoedmyla Pavlenko uit Oekraïne ruim achttien seconden voor. De Amerikaanse Oksana Masters werd derde.

Eskau is niet alleen als wintersporter succesvol. Tijdens de Paralympische Spelen in Londen won zij als wielrenster twee keer goud, één op de tijdrit, de ander op de wegwedstrijd.

Weer een sweep

Bij de visueel beperkten was er weer een Russische clean sweep. Met 13.23,8 zette Elena Remizova de snelste tijd neer, gevolgd op 3,9 seconden door Michalina Lisova. Het verschil tussen Lisova en Joelia Boedalajeva, de nummer drie in de uitslag, was slechts 0,9 seconden.