Heracles is Roda JC de baas

Heracles heeft in Almelo van Roda JC gewonnen. In een wedstrijd met twee gezichten trok de ploeg van coach Jan de Jonge met 2-1 aan het langste eind. Heracles had zijn vorige vijf duels niet gewonnen.

Roda JC, dat vorige week thuis tegen NEC na zes nederlagen op rij weer eens een zege boekte, kende een uitstekende start. De Limburgers zetten Heracles onder druk en uit een vloeiende aanval via Mitchell Donald en Arnaud Sutchuin Djoum liet Guus Hupperts de 1-0 aantekenen.

Gelijkmaker Linssen

De topscorer van Roda had even later ook de 2-0 op zijn schoen, maar stuitte na een fraai passje van Marc Höcher op keeper Remko Pasveer. Heracles kon lange tijd niets uitrichten, maar op slag van rust leverde de eerste echte kans direct een goal op. Na goed werk van Mark Uth schoot Bryan Linssen de 1-1 binnen.

Na rust had de thuisploeg de overhand. Heracles zocht meer de aanval, maar Thomas Bruns, Uth en Oussama Tanane wisten het net niet te vinden. Dat lukte Linssen een kwartier voor tijd wel. Met een fraaie schuiver passeerde hij doelman Filip Kurto.

Kans Kali

Ondanks het Almelose overwicht had Roda in de tweede helft wel kunnen scoren. Zo zorgde Berry Powel voor gevaar en vlak voor de treffer van Linssen miste Anouar Kali nog een enorme kans voor de Limburgers.

Na de 2-1 zocht Roda wanhopig naar de gelijkmaker. De grootste mogelijkheid was echter voor de thuisploeg, maar Linssen schoot ditmaal voorlangs.