NOS SportAangepast

"Ierse triomf dankzij O'Driscoll"

"Het was een fantastisch toernooi met een geweldige apotheose." Rugby-commentator Hans Brian heeft genoten van het zeslandentoernooi, op de laatste speeldag beslist door Ierland. "Dat drie landen op de laatste dag de titel nog kunnen pakken is ongekend."

Engeland deed als eerste wat het moest doen: met ruime cijfers winnen van Italië. Daarna waren de Engelsen afhankelijk van het resultaat bij Frankrijk-Ierland. Brian: "Het was één van de beste wedstrijden die ik de afgelopen vier of vijf jaar heb gezien bij de Six Nations. Zonder flauwekul, keihard van beide kanten. Ierland heeft het op eigen kracht gedaan."

O'Driscoll grote man

De Ieren wonnen met 22-20 van Frankrijk, volgens Brian met name dankzij het goede spel van Brian O'Driscoll. "Hij werd de laatste twee wedstrijden uitgeroepen tot man of the match, dat zegt heel veel. Hij neemt afscheid na dit toernooi terwijl volgend jaar het WK in Groot-Brittanië is. Vorige week scandeerde het Ierse volk massaal: 'one more year!' O'Driscoll reageerde direct door te zeggen dat hij dat echt niet zou gaan doen."

Brian voorspelde voor het toernooi dat Wales zou gaan winnen. De Welshmen werden echter derde. "Ik zat er behoorlijk naast. Maar er zat sleet op de ploeg van Wales. Engeland en Frankrijk hebben flink verjongd. Ik geef Engeland volgend jaar een goede kans op het WK. Maar de landen van het Zuidelijk halfrond zijn waarschijnlijk toch een maatje te groot."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl