NOS SportAangepast

Rusland wint mixed relay

Rusland is winnaar geworden van de 4x2,5 kilometer mixed relay bij het langlaufen. Met een tijd van 27.35,6 pakten Svetlana Konovalova, Alena Kaufman, Elena Remizova en Nikolai Poloechin het paralympische goud voor Zweden. Het brons was voor Noorwegen, dat achttien seconden achter de nummer één eindigde.

Duitsland leek lange tijd af te stevenen op een medaille, want het had bij de eerste en tweede wissel een ruime voorsprong. Bij de derde wissel waren de Duitsers echter teruggevallen buiten de topdrie. Oekraïne voerde toen het veld aan voor de Zweedse en Noorse langlaufers.

Meesterlijke tijd

Bij de laatste langlaufer liet de visueel beperkte Poloechin, goed voor één gouden en twee zilveren medailles op de biatlon, zien waarom Rusland bij deze Paralympische Spelen het langlaufen domineert. Hij zette een meesterlijke tijd neer (5.41,0) en passeerde de Zweden en Noren.

Oekraïne, het andere land dat op de individuele nummers veel medailles pakte, eindigde op de vierde plaats.

Open relay

Ook op de open relay 4x2,5 kilometer was Rusland ongenaakbaar. Tot de eerste wissel lieten de Russen Frankrijk nog de illusie hebben op een stunt, maar dat duurde niet lang. Uiteindelijk eindigde Rusland met bijna een minuut voorsprong op de nummer twee Oekraïne.

Frankrijk moest zich tevreden stellen met brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl