NOS NieuwsAangepast

"Weinig naastenliefde dominee"

D66-leider Alexander Pechtold vindt de opmerkingen van predikant Van Andel over oud-minister Els Borst getuigen van weinig naastenliefde. "Als je dit zegt dan zeg je eigenlijk dat de moord op Els Borst gelegitimeerd was", zei Pechtold in het tv-programma Pauw en Witteman.

Dominee Van Andel uit Montfoort schreef in het kerkblad dat het geen toeval is dat oud-minister Borst door een misdrijf om het leven is gekomen en hij noemde haar een "engel des doods". Hij refereerde daarbij aan de euthanasiewet die onder het ministerschap van Borst werd aangenomen.

Kansel

"Als hij dat had gezegd toen Els Borst nog leefde dan had ze hem zelf van repliek kunnen dienen. Maar laten we er over ophouden", zei Pechtold vanavond. Hij nodigde de dominee uit zijn eigen uitspraken zondag tijdens de dienst vanaf de kansel toe te lichten.

Oud-minister Borst werd maandag 10 februari dood gevonden in haar huis in Bilthoven. Ze was toen al twee dagen dood. De politie gaat ervan uit dat de prominente D66-politica is omgekomen door een misdrijf.

Generale Synode

Eerder vandaag nam het landelijk bestuur van de Hersteld Hervormde Kerk, de Generale Synode, afstand van de uitlatingen van de predikant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl