NOS SportAangepast

Tweede medaille voor "vrede Oekraïne"

Svetlana Konovalova heeft haar vierde medaille van de Paralympische Spelen in Sotsji te pakken. De biatlete pakte het goud op de 12,5 kilometer zittend, waar zij eerder zilver pakte op de tien en zes kilometer. Bovendien pakte zij brons op de twaalf kilometer langlaufen.

Het zilver was voor Anja Wicker. Voor de Duitse was het haar tweede medaille in Sotsji, na goud op de tien kilometer. Olena Joerkovska uit Oekraïne won het brons op de langste afstand, nadat ze eerder brons pakte op de zes kilometer. Joerkovska droeg die medaille op de eerste dag van de Paralympische Winterspelen op aan "de onafhankelijkheid van Oekraïne en de vrede in mijn land."

Toch nog goud voor Russin Boedalejeva

Na twee zilveren medailles heeft de Russische biatlete Joelia Boedalejeva alsnog goud gewonnen in de discipline voor atleten met een visuele beperking. De 23-jarige Boedalejeva moest op de zes en de tien kilometer haar drie jaar jongere landgenote Michalina Lisova nog voor zich dulden. Op de 12,5 kilometer was Boedalejeva echter ongenaakbaar. Met bijna twee minuten achterstand pakte Lisova het zilver. Het brons ging - voor de vierde keer deze Spelen - naar de Oekraïense Oksana Sjisjkova.

Oekraïense Kononova voorkomt Russische sweep

Oleksandra Kononova voorkwam een totale hegemonie van Rusland door het goud op de 12,5 kilometer staand voor zich op te eisen. De Oekraïense bleef de Russin Alena Kaufman slechts twee seconden voor. Daarmee nam Kononova revanche voor de uitslag op de tien kilometer biatlon, waarin zij tweede werd achter Kaufman. Het brons was, net als op de tien kilometer, voor de Russin Natalja Bratjoek.

Ruim een kwartier na winnares Kononova eindigde de Canadese Caroline Bisson als twaalfde en laatste. Ze werd luid toegejuicht toen ze het Laura-stadion binnen gleed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl