NOS NieuwsAangepast

Israël ontkent sluiten bestand

Israël spreekt tegen dat er een staakt-het-vuren overeen is gekomen met Palestijnse militanten in de Gazastrook. De Islamitische Jihad, de militante verzetsgroep die sinds gisteren tientallen raketten op Israël afvuurde, zei eerder vandaag dat er een bestand is bereikt.

Er werden woensdag zo'n 60 raketten vanuit de Gazastrook afgeschoten. Volgens het Israëlische leger bereikten 40 daarvan Israëlisch grondgebied. Er vielen geen gewonden. Israël vergold de aanvallen nog diezelfde dag met enkele tientallen luchtaanvallen in de Gazastrook.

Het was de grootste geweldsgolf tussen Gaza en Israël sinds een korte oorlog in november 2012.

Commandocentrum

De nacht verliep volgens de Israëlische krant Haaretz rustig, maar vanochtend werden vanuit de Gazastrook opnieuw enkele raketten afgevuurd op Israël. Ze kwamen neer in open gebied, tussen de plaatsen Asjkelon en Asjdod.

Israëlische gevechtsvliegtuigen kwamen ook opnieuw in actie en bombardeerden onder meer een tunnel en een commandocentrum. Volgens Palestijnse bronnen raakten bij de aanvallen drie Palestijnen gewond.

Provocatie

De Islamitische Jihad zei eerder dat de aanvallen op Israël een vergelding zijn voor het doden van drie van zijn militanten, dinsdag. Ook Hamas, die het bestuurlijk voor het zeggen heeft in de Gazastrook, zegt dat Israël militanten heeft geprovoceerd.

Israël houdt Hamas verantwoordelijk voor alle aanvallen vanuit de Gazastrook.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl