NOS SportAangepast

Zege Pinturault, spanning in WB

De Fransman Alexis Pinturault is verrassend winnaar geworden van de Super G in het Zwitserse Lenzerheide. Meer aandacht was er echter voor Aksel Lund Svindal en Marcel Hirscher, die strijden om de zege in het algemene wereldbekerklassement.

Hirscher laat Super G's doorgaans links liggen. De Oostenrijker meldde zich dit keer aan de start in de hoop om wat puntjes voor de WB-stand bijeen te sprokkelen. Die opzet slaagde. Hij finishte als twaalfde en dat leverde hem 22 punten op. Svindal, de winnaar van de Super G-wereldbeker, kwam niet verder dan de zestiende plaats en stond met lege handen.

In de stand van de algemene wereldbeker heeft de Noor nu nog slechts negentien punten voorsprong. Met alleen nog een slalom en een reuzenslalom op het programma ziet Svindal, geen liefhebber van de technische nummers, de bui al hangen: "Het is voorbij, in die zin dat ik tot aan vandaag kon winnen. Nu kan Hirscher alleen maar verliezen."

Pinturault kwam als laatste aan de start en verdrong zijn landgenoot Thomas Mermillod Blondin, op wie ook al weinigen hadden gerekend, van de eerste plaats. De Amerikaan Bode Miller eindigde als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl