Paris SG simpel langs Leverkusen

Paris Saint-Germain is als verwacht doorgedrongen tot de kwartfinales van de Champions League. Na de 4-0 zege in Duitsland was PSG ook in Parijs een maat te groot voor Bayer Leverkusen: 2-1.

Leverkusen wilde zich niet opnieuw laten wegspelen en vleugelspits Sydney Sam kopte de Duitsers al snel op 0-1. Aan de overkant hield doelman Bernd Leno Zlatan Ibrahimovic van de 1-1 af, maar die viel alsnog uit de aansluitende hoekschop: de Portugees Marquinhos torende boven iedereen uit en kopte raak. Even later eindigde een prachtige stift van Ibrahimovic op de lat.

Rolfes mist strafschop

Na een half uur trok Christophe Jallet Eren Derdiyok aan zijn shirt naar het gras en kon Leverkusen opnieuw op voorsprong komen. Simon Rolfes zag zijn strafschop echter gestopt door Salvatore Sirigu. Leverkusen probeerde het daarna nog wel, maar Paris Saint-Germain (met Gregory van der Wiel op de tribune) hoefde slechts af en toe aan te zetten om de beste kansen te creëren.

Vlak na rust leverde één van die kansen de 2-1 van Ezequiel Lavezzi op. Ibrahimovic, die vrij weinig in het spel betrokken werd, miste nog een kans op de 3-1, Sirigu redde bij een schot van Derdiyok en Emre Can dupeerde zijn Duitse werkgever door zijn tweede gele kaart te incasseren voor een domme schwalbe op de eigen helft.

Na het vertrek van Can geloofde Leverkusen het wel. Omdat PSG ook niet meer hoefde, viel er, op een schot van Javier Pastore en een kopbal van Adrien Rabiot na, niet veel meer te genieten.