Barcelona is City weer de baas

FC Barcelona heeft zich ten koste van Manchester City geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 2-0 overwinning in Engeland wonnen de Spanjaarden in eigen huis met 2-1.

City gooide flink de beuk erin en probeerde zo het spel van Barcelona te ontregelen. Toch hadden de Catalanen de overhand en Lionel Messi, Neymar en Xavi Hernandez waren dicht bij een treffer. City-doelman Joe Hart werd tot twee keer toe geholpen door Fernandinho, die zowel een inzet van Messi als een inzet van Neymar van de lijn haalde.

Penalty onthouden

Barcelona had daarnaast de arbitrage niet op zijn hand. Zo had Messi voor rust een penalty moeten krijgen na een overtreding van Joleon Lescott en werd een goal van Neymar onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Manchester kwam er slechts af en toe uit, al zorgden James Milner, David Silva en Samir Nasri daarbij wel voor gevaar.

In de tweede helft verving Edin Dzeko Sergio Agüero bij City. De Bosniër kreeg direct twee goede kansen, maar doelman Victor Valdès keerde het schot en de kopbal van de spits. Tussendoor was Messi dicht bij de 1-0 geweest. De Argentijnse dribbelkoning schoof de bal echter tegen de paal.

Doelpunt Messi

Nadat City-verdediger Pablo Zabaleta voorlangs had geschoten, boorde Messi alle Engelse hoop de grond in. Via Cesc Fabregas en Lescott kwam de bal bij de sterspeler terecht en die rondde beheerst af.

Het duel was daarmee gespeeld, al raakte Zabaleta nog even van de kook omdat hij vond dat Dzeko een penalty werd onthouden. De verdediger kreeg voor mekkeren zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

In de slotfase vielen er toch nog twee treffers. Vincent Kompany liet van dichtbij de 1-1 aantekenen, maar de Spanjaarden weigerden met een gelijkspel genoegen te nemen, zochten direct de aanval en in de extra tijd schoot Dani Alves de 2-1 binnen.