NOS WielrennenAangepast

Slagter: ik kan het niet geloven

In 2013 won hij de eerste wedstrijd waaraan hij deelnam. En ook in 2014 geeft Tom-Jelte Slagter in zijn eerste etappekoers van het jaar, Parijs-Nice, gelijk zijn visitekaartje af. "Ik kan het haast niet geloven."

Slagter klopte woensdag in Belleville de Brit Geraint Thomas in de vierde etappe van 'de rit naar de zon'. Het is na zijn rit- en eindzege in de Tour Down Under zijn derde succes op WorldTour-niveau. "Ik had dit echt niet verwacht", zei een verbijsterde Slagter.

Het was ook zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever Garmin-Sharp, die hem naar voren had geschoven als kopman. "Ik denk dat ze blij zijn. Dit was ook mijn opdracht", lachte de 24-jarige Groninger.

"Het was volle bak naar de finish"

Na drie sprintetappes keek het hele peloton uit naar de etappe van woensdag, met daarin het eerste echte obstakel, de Côte de Mont Brouilly. Maar het was niet wereldkampioen Rui Costa, topfavoriet Vincenzo Nibali of de Colombiaanse klimgeit Carlos Betancur die de rest loste, het was Slagter.

"Die klim ligt me gewoon erg goed. Vandaag was de beste optie om iets te doen voor mij." Hij sloeg een gaatje en alleen Thomas sloot nog bij hem aan in de resterende veertien kilometers naar de finish. Omdat er voor beiden wat te halen was, was dat een ideaal scenario.

"Ja, hij reed voor het klassement. Dus eigenlijk kwam dit voor ons allebei goed uit. Maar we hadden geen tijd om te overleggen hoor. Het was volle bak naar de finish."

Slagter wist vooraf nog niet hoe goed zijn benen waren. "De enige koers die ik tot nu toe deed, was een eendagswedstrijd op Mallorca. En de afgelopen dagen hier waren erg hectisch. Dan kun je nog niet goed inschatten hoe goed je bent."

In het klassement is Thomas de nieuwe leider. De Brit heeft drie seconden voorsprong op John Degenkolb en vier seconden op Slagter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl