NOS NieuwsAangepast

Winterjas kan nog niet in de kast

Iedereen die denkt al naar zomerbanden te kunnen overstappen of de winterjas definitief te kunnen opbergen: Niet doen! Dat zegt NOS-weerman Marco Verhoef.

Het weer verandert de komende dagen. Halverwege volgende week worden buien verwacht met hagel, of (natte) sneeuw. Marco Verhoef: "Wees gewaarschuwd en neem het slijten van je winterbanden nog even voor lief".

Maarts

Verhoef verwacht dat midden volgende week de wind naar het noorden tot noordwesten draait en er vrij koude lucht naar onze streken afzakt. Het kwik zal overdag niet meteen aan winterse taferelen doen denken, maar met veel kou op enige hoogte mogen de buien oprecht maarts genoemd worden. "Een maartse bui kan van alles brengen: sneeuw, hagel onweer, noem maar op."

Echt winter zal het niet worden. "Met temperaturen die buiten de buien om ruim in de plus zitten, denk aan 6 tot 8 graden, blijft winterse neerslag niet lang liggen. Maar het zal zeker wennen worden, na al het fraais van de afgelopen dagen."

Toch heeft Verhoef niet alleen slecht nieuws. "Laten we vooral vandaag en morgen niet vergeten. We kunnen nog twee dagen genieten van volop lenteweer. Het kwik komt boven de 15 graden uit, morgen wordt het lokaal zelfs 17 graden. Daarbij is er volop zon en staat er weinig wind."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl