NOS SportAangepast

Van den Hoogenband boos op bond

Pieter van den Hoogenband is boos op zwembond KNZB. De olympisch zwemkampioen van 2000 en 2004 legt in een open brief uit dat de KNZB en de Stichting Internationale Zwem Evenementen (SIZE) een melkkoe hebben gemaakt van de Pieter Cup, een wedstrijd voor jonge zwemmers die de afgelopen jaren onderdeel uitmaakte van de Swim Cup.

De Pieter Cup werd opgericht in 2008 ter ere van het afscheid van Van den Hoogenband van het wedstrijdzwemmen en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populair evenement voor kinderen tijdens de jaarlijkse Swim Cup in Eindhoven.

"Beroofd van uniek karakter"

Volgens toernooidirecteur Van den Hoogenband is het oorspronkelijke concept van de Pieter Cup de laatste jaren dusdanig aangepast dat hij zich gedwongen voelde de wedstrijd van het programma te schrappen. "De KNZB en SIZE hebben de Pieter Cup namelijk zelf beroofd van haar unieke karakter", schrijft hij in de open brief. "Ik wens niet langer samen te werken met mensen die liegen of op z'n minst de waarheid verdraaien."

Van den Hoogenband wil de wedstrijd nu buiten de zwembond organiseren. Binnenkort maakt hij bekend wanneer de wedstrijd plaats moet vinden.

Reactie Alberda

Technisch directeur van de zwembond Joop Alberda heeft vanmiddag een gesprek met van den Hoogenband en wil voorlopig niet op de inhoud van zijn open brief reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl