NOS NieuwsAangepast

Assad voor het eerst in tijden op pad

De Syrische president Assad heeft zich voor het eerst in ruim een half jaar buiten Damascus vertoond. Assad bezocht een groep vluchtelingen in de stad Adra, zo'n twintig kilometer ten noordoosten van Damascus.

De laatste keer dat Assad buiten Damascus in het openbaar verscheen, was in augustus. De president laat zich sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Syrië, deze week drie jaar geleden, nauwelijks nog in het openbaar zien.

Assad sprak in Adra met ontheemde gezinnen. Hij beloofde dat zijn regering blijft vechten tegen "terreur en terroristen". De Syrische regering gebruikt die termen doorgaans voor de opstandelingen.

Verkiezingen

Assad is bezig aan de laatste maanden van zijn ambtstermijn. Die eindigt op 17 juli. Of het bezoek aan Adra iets met de naderende verkiezingen te maken heeft, is onduidelijk. De 48-jarige Assad heeft nog niet besloten of hij zich opnieuw kandidaat stelt.

De presidentsverkiezingen, die volgens de wet tussen 18 april en 18 mei moeten worden gehouden, gaan volgens de regering gewoon door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl