NOS SportAangepast

Ter Mors: nu op naar WK shorttrack

Met twee gouden plakken om haar nek liet schaatsster Jorien ter Mors twee weken geleden olympisch Sotsji achter zich. Verdiend op de langebaan. In de shorttrackhal - van oorsprong toch vooral haar domein - bleef ze echter met lege handen staan.

Dat gemis hoopt de 25-jarige Enschedese komend weekeinde weg te werken bij de WK shorttrack in Montreal. "Een WK-medaille zou het seizoen compleet maken. Ik denk dat ik wel bewezen heb dat ik goed genoeg ben in beide disciplines. Alleen zou het wel fijn zijn als ik een beloning krijg op het baantje waar ik de meeste uren in heb gestopt."

Ter Mors, die vorig jaar in Debrecen zilver veroverde op de 1.000 meter en brons op de 3.000 meter, lonkt met name naar een podiumplek in het overall-klassement. "Ik heb op de Spelen laten zien dat ik allround ben, dat ik op alle afstanden heel goed ben. Dat is alleen maar gunstig, want op de WK moet je ook op drie afstanden veel punten pakken om hoog in het klassement te komen", aldus de Europees overall-kampioene.

Het mondiale titeltoernooi sluit een lang schaatsjaar af. De laatste loodjes wegen zwaar, maar uitgeblust voelt Ter Mors zich nog niet. "Ik kijk zeker uit naar de vakantie. Maar ik merk dat ik nog steeds heel makkelijk rijd. Dat geeft mij wel vertrouwen om op de WK nog even te knallen."

De WK shorttrack in Montreal is vrijdag (vanaf 17.00 uur), zaterdag (19.00 uur) en zondag 16.00 uur) live te volgen via nos.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl