Bayern door ten koste van Arsenal

Bayern München heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 2-0 overwinning op Arsenal in Londen, volstond een 1-1 gelijkspel in Duitsland.

Zo flitsend als Bayern de laatste tijd weleens speelt, was het niet. Dat hoefde aanvankelijk ook niet, want Arsenal was voor de rust niet in staat de thuisploeg pijn te doen. De Duitsers hadden de regie in handen, maar misten de drie kansen die ze kregen.

Zo werd een inzet van Arjen Robben geblokt en keerde doelman Lukasz Fabianski een kopbal van Mario Mandzukic en een schot van Mario Götze. Javi Martinez vond wel het net, maar stond buitenspel.

Goals na rust

In de tweede helft opende Bastian Schweinsteiger na goed voorwerk van Franck Ribéry de score. De tegentreffer leek Arsenal wakker te schudden en met een hard schot uit een moeilijke hoek maakte Podolski er 1-1 van.

Even hadden de Engelsen zelfs de overhand, maar dat duurde niet lang. Bayern liet het niet meer spannend worden en speelde de wedstrijd rustig uit. Thomas Müller zag in de extra tijd een strafschop (gegeven na een overtreding op Robben) gekeerd worden, maar daar zal geen Duitser wakker van liggen.

Arsenal moet zijn Duitse spelbepaler Mesut Özil mogelijk verscheidene weken missen. De international liep een spierblessure op in een dijbeen. "Het ziet er niet best uit'', zei trainer Arsène Wenger sip. "Hij wordt woensdag verder onderzocht. Dan weten we hoe erg het werkelijk is.''

Özil, die net als in het oefenduel met Chili geen geweldige indruk maakte, bleef in de rust in de kleedkamer achter. Na afloop verdween hij trekkebenend en zonder een woord te zeggen uit de Arena.