Atlético Madrid schakelt Milan uit

Atlético Madrid heeft zich ten koste van AC Milan geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na met een 1-0 zege uit Milaan te zijn teruggekeerd, wonnen de Spanjaarden thuis met 4-1.

Atlético zette direct druk en kwam al na luttele minuten op voorsprong. Uit een afgemeten voorzet van Koke werkte Diego Costa de bal met een fraai staaltje acrobatiek achter doelman Christian Abbiati.

Kaká geeft Milan hoop

Naarmate de eerste helft vorderde lieten de Spanjaarden de teugels vieren en kon Milan terug in de wedstrijd komen. Kaká kopte ongehinderd raak na nonchalant verdedigen en was kort daarna met een volgende kopbal zelfs dicht bij de 1-2.

De thuisclub was echter weer snel bij de les en kwam nog voor de rust weer op voorsprong. Arda Turan trof doel met een door Adil Rami van richting veranderd afstandsschot. Even later zag Costa een prachtige omhaal net naast gaan.

Atlético neemt na rust afstand

In de beginfase van de tweede helft was Atlético in een tijdsbestek van enkele minuten twee keer kansrijk. Costa schoot voorlangs en een inzet van Gabi schampte de paal.

Milan-trainer Clarence Seedorf probeerde met enkele aanvallende wissels het tij nog te keren, maar Raul Garcia besliste het duel. Hij kopte raak uit een perfect aangesneden vrije trap van Gabi.

Kort daarna was Robinho nog bijna trefzeker voor Milan, maar de invaller zag zijn schot op de lat belanden. In de slotfase tekende Costa nog voor de (enigszins geflatteerde) 4-1 met een diagonaal schot dat via de paal doel trof.