NOS NieuwsAangepast

Teeven: er is niets aan de hand

Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) zegt dat hij zich geen zorgen maakt over de gevolgen van de uitzending van Nieuwsuur waarin bekend werd dat hij in 2000 als officier van justitie een deal heeft gesloten met een drugshandelaar. Volgens deskundigen was het een witwasoperatie.

Teeven zegt dat minister Opstelten het woord voert "omdat het de portefeuille van de minister is". "Ik was toen officier van justitie en de minister was verantwoordelijk voor het Openbaar Ministerie. Ik weet precies wat er is gebeurd, maar de minister voert het woord. Ik maak me totaal geen zorgen."

Volgens Teeven zijn er veertien jaar geleden ook al Kamervragen gesteld. Toen was de conclusie "dat er niks aan de hand was. En dat is nog steeds zo."

Opstelten

Minister Opstelten laat in een reactie aan de NOS weten dat staatssecretaris Teeven zich geen zorgen hoeft te maken. "Hem valt niets te verwijten. De toenmalige bazen van Teeven hebben dit goedgekeurd. Er is volgens de procedures en wetgeving van toen gehandeld."

Tweede Kamer

In een eerste reactie zeggen Kamerleden van de SP en van GroenLinks dat ze opheldering over de gang van zaken willen van minister Opstelten. Ook D66 wil eerst weten hoe het zit.

VVD-Kamerlid Van der Steur heeft de minister om een brief gevraagd. Van der Steur wil eerst weten hoe het precies zit en dan pas inhoudelijk reageren.

Lilian Helder van de PVV laat via Twitter weten dat ze een verzoek voor een debat en een brief heeft ingediend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl