NOS SportAangepast

Titelhoudster Sjarapova onderuit

Net als bij het mannentoernooi van Indian Wells is ook bij het vrouwentoernooi de titelverdediger uitgeschakeld. De Russin Maria Sjarapova liet zich verrassen door de Italiaanse qualifier Camila Giorgi: 3-6, 6-4 en 5-7.

"Het was een heel goede wedstrijd", zei Giorgi. De nummer 79 van de wereld maakt haar Indian Wells-debuut en was de gelukkige na de tweeënhalf uur durende partij.

Sjarapova was kritisch op haar eigen spel. "Ik heb geen goede wedstrijd gespeeld. Ik begon al heel slecht", zei de Russische titelhoudster. "Ik had nog nooit tegen haar gespeeld, maar ze is iemand die je uit je ritme kan halen. Maar als ik het over mijn eigen niveau heb, dan is het niet in de buurt van wat het zou moeten zijn."

Pennetta verslaat Stosur

Giorgi zal het in de volgende ronde opnemen tegen Flavia Pennetta. Twee jaar geleden versloeg ze haar al eens op Wimbledon. Pennetta, die als twintigste is geplaatst, versloeg de Australische Samantha Stosur in drie sets: 6-4, 3-6, 6-1.

De Amerikaanse Sloane Stephans versloeg net als Giorgi ook een oud-kampioene. Ana Ivanovic, die in 2008 het toernooi van Indian Wells op haar naam schreef, ging in twee sets onderuit: 7-6 (3) en 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl