NOS NieuwsAangepast

Werkgevers optimistisch over groei

Voor het eerst in twee jaar zijn werkgevers weer positief over de verwachte werkgelegenheid. Met een werkgelegenheidscijfer van één procent voor het komend kwartaal is het sentiment licht positief te noemen. Dit blijkt uit de arbeidsmarktbarometer (MEOS) van Manpower onder 750 werkgevers.

In het eerste kwartaal van dit jaar was de verwachting nog neutraal (nul procent), maar in vergelijking met vorig jaar is het verwachte werkgelegenheidscijfer in dezelfde periode met vier procentpunten gestegen.

"In bijna alle sectoren zien we nu dat de verwachting groeit en dat is natuurlijk een goed teken. Maar het gaat te ver om te concluderen dat het ergste leed is geleden," zegt directeur Andringa van ManpowerGroup Nederland.

Lichte groei

De werkgevers in de zakelijke dienstverlening verwachten meer mensen aan te nemen dan in het eerste kwartaal van 2014. Dat komt volgens Andringa doordat deze branche bij een aantrekkende economie snel meer uitzendkrachten aan zich bindt.

Werkgevers in de zware industrie zijn het positiefst. Daar is het werkgelegenheidscijfer een zeven. Binnen de algemene industrie zijn de prognoses minder positief.

De verschillende regio's in Nederland laten allemaal een voorzichtig positief cijfer zien. Het zuiden en westen groeien het hardst. In het oosten zijn de prognoses het best.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl