NOS NieuwsAangepast

De Winter: geen nieuwe Oltmans

De Nationale Politie heeft niet gereageerd op een deadline van ICT-journalist Brenno de Winter. Hij had de politie een week de tijd gegeven om extra uitleg te geven over een aantal beschuldigingen tegen hem. Dat is niet gebeurd, zegt De Winter. Hij onderzoekt nu welke juridische stappen hij kan nemen tegen de politie.

Vorige week bleek dat de politie, samen met een aantal ministeries, met affiches op het politiebureau voor De Winter heeft gewaarschuwd. De journalist zou van plan zijn om in te breken in computersystemen van de overheid. Ook zou hij fysiek willen inbreken in politiebureaus.

Nieuwe Oltmans

De Winter kreeg vorige week al een excuusmail van de politie, maar gaf toen al aan daar geen genoegen mee te nemen. Hij wil nu naar eigen zeggen voorkomen "dat ik een nieuwe Willem Oltmans word".

Oltmans voerde jarenlang een proces tegen de Staat. De journalist werd jarenlang tegengewerkt in het uitoefenen van zijn beroep en kreeg uiteindelijk een schadevergoeding van miljoenen.

Brenno de Winter zegt dat de Nederlandse Vereniging van Journalisten en nieuwssite nu.nl hem steunen met de juridische stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl