Rugbyers Engeland verslaan Wales

De rugbyers van Engeland hebben in het zeslandentoernooi aartsrivaal Wales op Twickenham met 29-18 verslagen. Danny Care en Luther Burrell tekenden beiden voor een try en Owen Farrell benutte vijf penalty's en twee conversies.

Door de nederlaag zijn de Welshmen, die de vorige drie duels met de Engelsen hadden gewonnen, kansloos geworden voor de eindzege in het zeslandentoernooi, dat ze de afgelopen twee jaar wonnen.

Engeland, Frankrijk en Ierland staan met nog één duel te gaan op zes punten. In het slotweekend speelt Frankrijk thuis tegen Ierland, dat het beste puntensaldo van de drie koplopers heeft, en ontmoet Engeland in Rome Italië.

Frankrijk zegeviert in Schotland

Frankrijk hield zaterdag de hoop op de eerste zege in het zeslandentoernooi sinds 2010 levend door bij Schotland een benauwde 19-17 zege te boeken.

Jean-Marc Doussain dompelde de Schotten twee minuten voor tijd in rouw door met een penalty te scoren, nadat Tim Swinson vlak voor de Schotse palen niet tijdig was weggerold. Schotland had met try's van Stuart Hogg en Tommy Seymour bij de rust de leiding (14-9) op Murrayfield.

Frankrijk deed na rust iets terug dankzij een interceptie van Yoann Huget. De thuisploeg leek door een penalty van Duncan Weir in de 61ste minuut de tweede zege te gaan behalen, maar het duel duurde net iets te lang.