Wigan kegelt City uit FA Cup

Manchester City is verrassend uitgeschakeld in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. In eigen huis ging het elftal van coach Manuel Pellegrini onderuit tegen Wigan Athletic, dat in de competitie een niveau lager speelt. Het werd 2-1 voor de underdog.Halverwege leidde Wigan door een treffer van Jordi Gómez. De Spanjaard scoorde vanaf elf meter.

Meteen na de hervatting maakte James Perch het nog erger voor City. De Fransman Samir Nasri bracht vervolgens in de 68ste minuut de spanning terug, maar verder kwam de Engelse topclub niet. De wedstrijd was een replay van de finale van vorig jaar. Toen won Wigan met 1-0. De ploeg degradeerde vervolgens wel uit de Premier League.

Arsenal, Sheffield en Hull winnen

Ook Arsenal, Sheffield United en Hull City bereikten dit weekeinde de laatste vier van het toernooi om de FA Cup. Arsenal plaatste zich ten koste van Everton voor de halve finales. De ploeg van trainer Arsène Wenger versloeg op eigen veld de ploeg uit Liverpool met 4-1. Mesut Özil bracht Arsenal na zeven minuten al op voorsprong, maar Everton kwam op gelijke hoogte door Romelu Lukaku, die de ruststand op 1-1 bracht.

In de tweede helft nam Arsenal via een benutte strafschop van Mikel Arteta wederom de leiding. Invaller Olivier Giroud stelde in de slotfase met twee doelpunten binnen twee minuten de zege veilig.

Sheffield United, spelend op het derde niveau van Engeland, versloeg op eigen veld Charlton Athletic met 2-0. Hull City had geen moeite met Sunderland, 3-0.

Halve finale

Vandaag werd er ook geloot voor de halve finales, die allebei op Wembley worden gespeeld. Arsenal werd gekoppeld aan Wigan en Sheffield speelt tegen Hull City.