NOS NieuwsAangepast

Grimmige sfeer bij Arena

Het is vanmiddag onrustig geweest bij de Amsterdam Arena, waar Ajax en Cambuur tegen elkaar speelden. De mobiele eenheid werd ingezet om supporters van beide clubs uit elkaar te houden. Volgens de politie was de sfeer grimmig.

Sommige agenten trokken vanwege de dreigende situatie hun vuurwapen. Volgens de politie zijn er geen waarschuwingsschoten gelost.

Honderden Cambuursupporters mochten het stadion niet in en stonden voor de Arena. Sommigen gooiden met voorwerpen naar de ME. Er zijn mensen aangehouden en gewond geraakt, maar de politie kan nog niets zeggen over de aantallen.

Nieuwmarkt

Eerder was het ook onrustig rond de Nieuwmarkt in Amsterdam, niet ver van het Centraal Station. Daar gingen supporters met elkaar op de vuist en greep de ME in.

"De supporters van Cambuur zijn daarna naar de Arena begeleid", zegt een politiewoordvoerder.

Groningen

Ook in Groningen greep de politie in. Tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord was het onrustig, omdat er tientallen Feyenoordsupporters op de thuistribune in de Euroborg zaten. "We hebben niemand aangehouden, omdat dat vermoedelijk alleen maar escalerend zou werken", zegt een woordvoerder.

Na de wedstrijd waren er ook wat incidenten. Zo werd een van de uitgangen van de Euroborg afgesloten, omdat mensen van buiten naar binnen probeerden te komen. Ook werd er gegooid met stenen. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl