Choukoud wint NK halve marathon

Khalid Choukoud is voor de tweede keer nationaal kampioen op de halve marathon geworden. Hij behaalde zijn titel tijdens de City-Pier-City-loop. De CPC zelf werd een prooi voor de Keniaanse lopers. John Mwangangi won de veertigste editie van de loop in een tijd van 1.00.26.

De 24-jarige winnaar was op de halve marathon zes seconden sneller dan zijn landgenoot Jacob Kendagor. Ezekiel Chebii, eveneens een Keniaan, finishte als derde.

Nationaal kampioen

De Nederlandse titel op de halve marathon ging naar Choukoud in een tijd van 1.03.17. Koen Raymaekers werd tweede en Ronald Schröer legde beslag op de derde plek.

Choukoud, die in zijn thuisstad de titel prolongeerde, vond het een lastige wedstrijd: "Het waren warme omstandigheden, daar hou ik van. Maar er was te veel wind voor een heel goede tijd. Het maakt niet uit, ik wilde maar één ding en dat was Nederlands kampioen worden."

Over vijf weken is pas zijn grote doel van dit seizoen. Dan loopt hij in Rotterdam de eerste marathon uit zijn carrière.

Vrouwen

Bij de vrouwen won de 19-jarige Jip Vastenburg de nationale titel in een tijd van 1.13.15. Het was al haar tweede titel bij de senioren dit jaar. Eerder greep ze in Schoorl het Nederlands kampioenschap op de tien kilometer. Ruth van der Meijden kon haar titel niet prolongeren en eindigde als tweede. Kim Dillen werd derde.