NOS VoetbalAangepast

Stevens aan de slag bij Stuttgart

Huub Stevens is de nieuwe trainer van VfB Stuttgart. De 60-jarige oefenmeester is de opvolger van Thomas Schneider, die vandaag werd ontslagen.

Stevens is een overeenkomst tot het eind van het seizoen aangegaan en moet in die periode Stuttgart zien te behoeden voor degradatie. De vijfvoudig landskampioen, die in 2007 zijn laatste Duitse titel vierde, staat in de Bundesliga op de vijftiende plaats met twintig punten, evenveel als Hamburger SV dat net ónder de streep staat.

Zaterdag werd in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig en dat kostte Schneider uiteindelijk de kop. Al maakt technisch directeur Fredi Bobic de weggestuurde trainer weinig verwijten. "Het ging niet om de persoon. We hebben alleen een nieuwe impuls nodig."

"Ervaren vakman"

Die denkt Bobic te hebben gevonden bij de "ervaren vakman" Stevens, die bekend staat als een trainer van de oude stempel die discipline hoog in het vaandel heeft staan en - met een verwijzing naar zijn periodes bij Roda JC - in Duitsland als 'Der Knurrer von Kerkrade' door het leven gaat.

Stevens, die vorige week bij het Griekse PAOK Saoloniki ontslagen werd, was eerder in Duitsland trainer bij Schalke 04, Hertha BSC, 1.FC Köln en Hamburger SV. Die laatste club riep in februari 2007 zijn hulp in om degradatie te ontlopen en daarin slaagde de Limburger dankzij dertig punten uit vijftien wedstrijden met vlag en wimpel.

Verlangen

"Ik brand van verlangen om weer te gaan werken", reageerde Stevens op zijn aanstelling. Hij bracht de afgelopen dagen in Eindhoven door en hoopt maandag voor het eerst voor de spelersgroep te staan in Stuttgart.

Hij voegde eraan toe informatie te gaan inwinnen bij zijn voorganger. "Schneider kent de club en leeft voor deze club. Het is duidelijk dat hij het elftal beter kent dan ik. Ik ga zeker contact met hem opnemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl