NOS VoetbalAangepast

Koeman kwelgeest van Groningen

Feyenoord wacht al drie eredivisiewedstrijden op een overwinning, en dat terwijl het de punten zo hard nodig heeft om zicht te houden op de tweede plaats. Zondag gaan de Rotterdammers - zonder de geschorste Graziano Pèlle - naar FC Groningen.

Groningen, de stad waar Feyenoord-trainer Ronald Koeman opgroeide en doorbrak in het betaald voetbal. De stad ook waar zijn in december overleden vader Martin Koeman een icoon is. Groningen ligt hem dus na aan het hart. Maar ook als coach van de tegenstander heeft hij goede herinneringen aan de noordelijke club.

Koeman meedogenloos tegen Groningen

Als coach van Feyenoord, AZ, PSV, Ajax en Vitesse kwam Koeman in de eredivisie zeventien keer uit tegen 'zijn' FC Groningen. Veertien keer won hij, twee keer werd het gelijk en slechts één keer moest hij een nederlaag slikken.

Dat zijn goede voortekenen voor Feyenoord, dat vijf van de laatste zeven uitwedstrijden bij Groningen verloor. Alleen in februari 2010 werd er gewonnen, en ook maar net. In de blessuretijd werd het 2-3, nadat Groningen een 2-0 achterstand had weggepoetst.

Kampioen in Groningen

Maar winnen in Groningen is Feyenoord niet vreemd. Sterker nog, door een 5-0 overwinning op 31 mei 1993 in het Oosterpark werden de Rotterdammers kampioen. In De Kuip zaten 33.000 supporters via een groot televisiescherm mee te genieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl