NOS VoetbalAangepast

"Barça neemt afscheid van Martino"

De nederlaag van FC Barcelona bij degradatiekandidaat Real Valladolid is hard aangekomen. De nummer achttien was met 1-0 te sterk voor de regerend kampioen. Trainer Gerardo 'Tata' Martino zal volgens NOS-correspondent Edwin Winkels na dit seizoen het veld ruimen.

Winkels: "Ik denk niet dat ze nu tijdens het seizoen nog veranderingen gaan aanbrengen. Maar het is wel duidelijk dat Martino er maar voor één seizoen is. Zo'n contract heeft hij ook getekend en er zal volgend jaar een andere trainer staan."

Clásico over twee weken

Het verlies bij Valladolid was al de vierde nederlaag dit seizoen. "Dat doet denken aan de tijd dat Barcelona nooit kampioen werd. Dit overkwam het grote, onaantastbare Barça van de laatste 6, 7 jaar echt niet", volgens Winkels. Het lijkt er op dat Barcelona de titel wel kan vergeten, al is het verschil met Real Madrid en Atlético Madrid klein. "Over twee weken is het Real-Barcelona. Dan zullen we zien hoe de verhoudingen liggen."

Maar eerst zal Barcelona nog moeten afrekenen met Manchester City in de Champions League. In Camp Nou verdedigt de ploeg van Martino een 2-0 voorsprong. "Maar ze zijn kwetsbaar, ze zullen niet met veel vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. City zal enige hoop hebben", besluit Winkels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl