NOS SportAangepast

Zege Franse rugbyers op Schotland

De Franse rugbyers hebben de hoop op de eerste eindzege in het zeslandentoernooi sinds 2010 levend gehouden met een benauwde 19-17 zege in en tegen Schotland.

Jean-Marc Doussain dompelde de Schotten twee minuten voor tijd in rouw door met een penalty te scoren, nadat Tim Swinson vlak voor de Schotse palen niet tijdig was weggerold.

De Schotten hadden met try's van Stuart Hogg en Tommy Seymour bij de rust nog de leiding (14-9) op Murrayfield. Frankrijk deed in de tweede helft iets terug dankzij een interceptie van Yoann Huget, gevolgd door een trefzekere conversie van Maxime Machenaud.

De thuisploeg leek door een penalty van Duncan Weir in de 61ste minuut toch de tweede zege te gaan behalen, maar het duel duurde uiteindelijk net iets te lang.

O'Driscoll neem Ieren op sleeptouw

Ook Ierland boekte zijn derde overwinning. Italië kwam in Dublin na een snelle achterstand nog wel knap terug tot 7-7, maar werd daarna onder de voet gelopen. Aan de hand van Brian O'Driscoll, die in zijn 140ste interland zijn ploeg op sleeptouw nam, liep de teller in het Aviva Stadium op naar 46-7.

De 35-jarige O'Driscoll gaf in zijn laatste wedstrijd op eigen bodem de beslissende pass bij drie van de zeven try's. Hij werd in zijn laatste thuiswedstrijd tot man van de wedstrjd uitgeroepen en werd beloond met meerdere staande ovaties van het dankbare publiek.