NOS NieuwsAangepast

Oekraïne en Rusland in gesprek

Voor het eerst sinds het begin van de crisis op de Krim hebben vertegenwoordigers van Oekraïne en Rusland een ontmoeting gehad. De Oekraïense ambassadeur in Moskou en de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken hadden volgens Rusland "een hartelijk gesprek" met elkaar.

Ambassadeur Yelchenko en onderminister Karasin bespraken de relatie tussen de landen. Volgens Russische media eiste de Russische onderminister een lijst van gewelddadigheden tegen Russische burgers in Oekraïne.

Militaire trucks

Het gesprek heeft er niet toe geleid dat de spanningen op de Krim zijn afgenomen. Een verslaggever van persbureau AP zegt dat hij op de Krim vandaag tientallen militaire vrachtwagens zag, die zwaarbewapende militairen vervoerden. Volgens hem hadden sommige vrachtwagens Russische kentekenplaten uit de regio-Moskou.

Zo'n zestig vrachtwagens waren op weg naar Simferopol. De militairen droegen geen insignes. Ze spuugden naar journalisten.

In het oosten van de Krim zouden afgelopen nacht zo'n tweehonderd militaire voertuigen door amfibievoertuigen aan land zijn gezet. Ze waren de straat van Kerch overgestoken, het water dat Rusland scheidt van het schiereiland de Krim.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl