NOS WielrennenAangepast

Eerste profzege Danny van Poppel

Danny van Poppel heeft de eerste rit in de Driedaagse van West-Vlaanderen op zijn naam geschreven. De renner van Trek was in de 182 kilometer lange rit van Brugge naar Harelbeke de snelste in de sprint.

De Italiaan Danilo Napolitano werd tweede voor de Brit Scott Thwaites.

De Est Gert Jõeäär, die vrijdag de beste was in de proloog, behield de leiding in het klassement.

Eerste zege als prof

Het was niet alleen het eerste resultaat van Van Poppel voor zijn nieuwe ploeg Trek, het was ook zijn eerste zege als prof. In 2013 kwam de twintigjarige zoon van Jean-Paul van Poppel nog uit voor Vacansoleil-DCM. Zijn beste prestatie vorig jaar was de derde plaats in de openingsetappe van de Tour de France.

"Dit ging perfect voor mij. Ik zat in het wiel van Danilo Napolitano en hij begon de sprint te vroeg, waardoor ik hem op het laatst nog kon passeren", reageerde Van Poppel. "Ik heb al veel podiumplekken behaald, maar dit is mijn eerste zege. Ik voelde me nog niet super bij de start, maar gaandeweg begon ik me beter te voelen. En het team heeft me op het eind goed geholpen. Zonder hen had ik het niet af kunnen maken."

"Zeker niet zijn laatste zege"

Ploegleider Dirk Demol telde alweer de vierde zege voor Trek dit jaar. "Het ging geweldig vandaag. Het was Danny's eerste zege als prof, maar zeker niet zijn laatste." Ook broer en ploegmaat Boy van Poppel was blij. "We hebben hard getraind de laatste weken. Hij voelde zich goed. Op de Oude Kwaremont kwam hij helemaal niet in de problemen, dus ik wist dat het goed zat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl