Man United is West Brom de baas

Manchester United heeft met een 3-0 overwinning op West Bromwich Albion de druk op zijn trainer David Moyes ietwat verlicht.

Na ruim een half uur kwam United op voorsprong via Phil Jones, die een door Robin van Persie genomen vrije trap binnen kopte. Net na de rust maakte Wayne Rooney er 2-0 van. De vedette zette de mooie aanval zelf op met Juan Mata en zorgde ook voor de succesvolle afwerking. Invaller Danny Welbeck zorgde voor de 3-0.

Manchester klom door de overwinning naar de zesde plaats. Die moet wel gedeeld worden met Everton, Moyes' vorige werkgever. West Bromwich staat op plaats 17, een punt boven de degradatiezone.

Fulham vaster op laatste plaats

Fulham blijft vast op de laatste plaats van de Premier League staan. De club die dit seizoen al twee Nederlandse trainers ontsloeg ging zaterdag onderuit bij Cardiff City. De Duitse coach Felix Magath zag de hekkensluiter met 3-1 verliezen. Ondanks de zege staat Cardiff ook nog steeds onder de streep.

Op slag van rust kwam de thuisclub op voorsprong door een treffer van Steven Caulker. Na voorbereidend werk van John Heitinga maakte Lewis Holtby de 1-1. Door opnieuw Caulker en een eigen doelpunt van de Duitser Sascha Riether trokken de Welshmen het duel vervolgens naar zich toe.

Bij Fulham stonden twee Nederlanders in de basis, Heitinga en doelman Maarten Stekelenburg.

Van Wolfswinkel en Pieters pakken punt

Norwich City speelde met 1-1 gelijk tegen Stoke City. Ricky van Wolfswinkel was basisspeler bij Norwich. Erik Pieters deed mee bij Stoke.

Bradley Johnson zette de thuisclub op voorsprong, door een rake strafschop van de Ier Jonathan Walters na 73 minuten werd het 1-1. Vijf minuten na zijn strafschop kreeg Walters een rode kaart.