NOS NieuwsAangepast

8 maart nog nooit zo warm

8 maart was nog nooit zo warm. In De Bilt werd vandaag rond 16.00 uur 16 graden Celsius gemeten; dat is sinds de reguliere warmtemetingen in 1901 begonnen nog nooit eerder gebeurd.

Het oude record uit 1991 werd ruimschoots verbroken. Toen werd het op 8 maart in De Bilt 15,1 graden.

Lentedag

Hoewel de astronomische winter nog niet is afgelopen, is de eerste lentedag van 2014 een feit. Een temperatuur van 15 graden wordt aangehouden voor een lentedag. In Maastricht werd die temperatuur rond 11.30 uur het eerst bereikt.

Halverwege de middag was de temperatuur in Maastricht opgelopen tot bijna 19 graden. Op de Wadden was het aanmerkelijk koeler; op Vlieland was het op hetzelfde moment net 11 graden.

Morgen nog warmer

Het lekkere voorjaarsweer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied boven Duitsland, dat warme lucht uit het zuiden aanvoert. Doordat de lucht vrij droog is, is er bovendien weinig bewolking.

Morgen wordt het waarschijnlijk nog warmer en is het zelfs niet uitgesloten dat in Noord-Brabant en de noordelijke helft van Limburg de temperatuur boven de 20 graden uitkomt.

Na het weekend blijft het nog een paar dragen droog en zonnig. Wel draait de wind naar het noordoosten en neemt de temperatuur weer af. In de nacht is er weer kans op lichte vorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl