NOS NieuwsAangepast

Verbreding A2 botst met EU-regels

De verbreding van de snelweg A2 tussen Den Bosch en Eindhoven is al een half jaar klaar, maar de uitbreiding voldoet niet aan de Europese regels. Dat zegt de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie, de hoogste adviseur van het hof, dat meestal zijn oordeel volgt.

Dat betekent niet dat de nieuwe rijstroken moeten verdwijnen, maar misschien mogen ze niet meer worden gebruikt. Sinds september heeft de A2 op het traject drie rijstroken per richting.

Natuur

De plannen voor het verbreden van de A2 riepen veel weerstand op, omdat de weg langs beschermde natuurgebieden loopt. Inwoners van Vught en milieuorganisaties voeren een procedure bij de Raad van State om de verbreding tegen te houden. Die raad vroeg advies bij het Europese hof.

Gevolgen

Wanneer het besluit valt, is nog niet duidelijk, maar door het advies van het hof ziet het ernaar uit dat de Raad van State het besluit over het verbreden van de A2 zal vernietigen.

Volgens de gemeente Vught zijn de gevolgen van het advies van het Europese Hof van Justitie groot, maar niet helemaal te overzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl