NOS NieuwsAangepast

Blokkades en acties tegen kabinet

Op verschillende plaatsen in het land zijn vandaag protesten tegen het kabinetsbeleid, onder anderen door vrachtwagenchauffeurs. Het platform Landelijke Demonstratie 2013 heeft vandaag uitgeroepen tot landelijke actiedag. Onduidelijk is hoeveel mensen gehoor zullen geven aan de oproep.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) distantieert zich van de acties. "Het verkeer wordt onnodig gehinderd en de mensen worden gestraft. Bovendien stoort TLN zich aan het feit dat de transportsector wordt gebruikt voor een conflict waarin het geen partij is".

Armoede

Op de site van de initiatiefnemers van de acties staat dat er op dertig locaties wordt gedemonstreerd, onder meer op de Dam in Amsterdam. Ook gaan vrachtwagens met langzaamaanacties snelwegen blokkeren. Er zijn onder meer plannen om de Botlekbrug en Botlektunnel in Rotterdam te blokkeren.

Een van de initiatiefnemers is René Markink. Hij zegt op Radio 1: "Wij zijn Rutte gewoon zat. Ik ben boos want deze regering sluist alles weg naar Brussel, terwijl we het hier goed kunnen gebruiken. Ik ben sinds kort werkloos. Ik ben arm. De armoede in dit land rijst de pan uit".

De politie is vandaag extra alert op de aangekondigde acties. Als de verkeersveiligheid in gevaar komt, wordt er ingegrepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl