NOS SportAangepast

Fenninger boekt WB-zege in Are

Anna Fenninger heeft in het Zweedse Are haar tweede WB-zege van het seizoen geboekt. Na de eerste run stond de Oostenrijkse nog slechts zevende, maar dankzij een ijzersterke tweede run greep de winnares van olympisch zilver op deze discipline (en goud op de Super G) toch de zege.

Anemone Marmottan boekte in haar tweede run ook flinke progressie. De Francaise klom van de achtste naar de tweede plek (op 0.21) en haalde voor het eerst in haar carrière het WB-podium. Dat gold ook voor de Oostenrijkse Eva-Maria Brem (elfde na de eerste run), die op 0.39 de derde plaats deelde met de Zwitserse Lara Gut.

Olympisch kampioene Tina Maze leidde na de eerste run, maar verloor in de tweede veel terrein en werd vijfde. De Italiaanse Nadia Fanchini was na de eerste omloop tweede en lag in de tweede run op koers voor het podium, maar de Italiaanse nam te veel risico's en ging halverwege onderuit.

Fenninger deed door haar zege goede zaken in het overall wereldbeker-klassement. Ze staat weliswaar nog steeds tweede, maar haar achterstand op de Duitse Maria Höfl-Riesch, die in Are slechts 21ste werd, bedraagt nog maar 67 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl