NOS NieuwsAangepast

Mansveld: maatwerk bij ov-poortjes

Staatssecretaris Mansveld vindt het afsluiten van stations voor reizigers zonder ov-chipkaart een zaak van "lokaal maatwerk". Dat zei ze naar aanleiding van een oproep van Kamerleden om de stations voor iedereen open te stellen.

Mansveld zei dat er verschillende belangen zijn, die tegen elkaar moeten worden afgewogen. Ze benadrukte dat sociale veiligheid er daarvan een is. "Je kan dit niet oplossen met één eenheidsjus".

Rotterdam

Volgens de staatssecretaris is in Nederland geen station hetzelfde. "Iedere gemeente moet samen met de NS kijken wat de situatie is." Uiteindelijk ging de meerderheid van de Kamer akkoord met de lijn van de staatssecretaris.

PvdA-woordvoerder Hoogland erkende dat er maatwerk nodig is, maar hij benadrukte dat de staatssecretaris ook een rol moeten blijven spelen.

Opportunistisch

En VVD-Kamerlid De Boer sloot zich daarbij aan. Maar ze blijft erbij dat je zoveel mogelijk vrij het station in en uit moet kunnen komen. CDA-Kamerlid De Rouwe sprak van een opportunistische houding van de VVD. "Die partij heeft er jarenlang voor gepleit om overal poortjes neer te zetten." Volgens het CDA ziet de VVD nu opeens dat het station ook voor andere doeleinden wordt gebruikt dan om te reizen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl