NOS SportAangepast

Lot paard Schröder onduidelijk

London, het succespaard van springruiter Gerco Schröder, is niet langer eigendom van Ger Visser junior. Dat heeft de rechtbank in Zwolle bepaald. Daarmee komt een voorlopig einde aan een lang juridisch gevecht tussen het failliete Eurocommerce en de Rabobank, die één van de belangrijkste schuldeisers is van Eurocommerce.

Eurocommerce was jarenlang één van de grootste sponsors in de Nederlandse hippische sport. Het bedrijf bezat een grote stal, waartoe onder andere het paard London behoorde. Kort voordat Eurocommerce in 2012 failliet ging, verkocht Eurocommerce-eigenaar Ger Visser senior de stal, de paarden en alle toebehoren aan zijn zoon Ger Visser junior.

Truc

De Rabobank meende dat de verkoop een truc was om de stal en de paarden aan het faillissement te onttrekken. Nu de uitspraak van de rechter in Zwolle bekend is, kunnen de curatoren van Eurocommerce beslissen over een eventuele verkoop van London.

Gerco Schröder won met London in 2012 twee zilveren medailles op de Olympische Spelen. Daags na het evenement lieten de Rabobank en andere schuldeisers van Eurocommerce beslag leggen op de stal en het paard, uit vrees dat het dier zou worden verkocht. Schröder mocht van de schuldeisers wel wedstrijden op London blijven rijden.

Ger Visser jr. gaat in beroep tegen de uitspraak. Voor Gerco Schröder is de toekomst voorlopig onzeker. "Ik moet nu kijken wat er met de paarden gaat gebeuren. Hopelijk kunnen we voor een aantal paarden tot een oplossing komen".

Hoe het verder gaat met London, weet Schröder ook nog niet. "Ik hoop dat ik de kans krijg om met een investeerder en misschien in samenspraak met Rabobank iets te regelen, zodat London toch voor de Nederlandse sport behouden kan blijven," aldus de ruiter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl