NOS NieuwsAangepast

RT: stunt presentator ongepast

Russia Today heeft geërgerd gereageerd op het optreden van presentator Liz Wahl gisteravond. Wahl nam live in de uitzending ontslag omdat ze niet meer wilde meewerken aan het "witwassen van Poetins daden".

De Engelstalige Russische zender noemt de aankondiging "een stunt" en aandachttrekkerij. "Als je een probleem hebt met de toon van het programma, dan neem je dat op met je eindredacteur. Kom je er dan nog niet uit, dan stop je zoals een professional betaamt."

"Als iemand zo'n ophef maakt van een persoonlijk besluit, dan is het slechts een stunt om jezelf te promoten."

Kritiek

De zender ging ook in op de kritiek van Abby Martin, die eveneens commentaar had op de al te pro-Russische houding van de zender. "Mevrouw Martin sprak als presentator van haar eigen talkshow. Kijkers kijken al jaren naar het programma om haar opinie te horen over de actualiteit."

"Mevrouw Martin heeft zich in het verleden ook kritisch uitgelaten over de Amerikaanse militaire interventies, maar werd toen genegeerd door de reguliere media. Nu met dit ene commentaar, dat gezien wordt als een daad van verzet, is ze ineens een sensatie."

Volgens RT wilde Wahl in Martins voetsporen treden. "Het is een verleidelijk voorbeeld om te volgen. "

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl