NOS SportAangepast

Schroefbreuk pijnigde Ploesjtsjenko

Een gebroken schroef heeft geleid tot de voortijdige aftocht van kunstrijder Jevgeni Ploesjtsjenko tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Dat is afgelopen maandag gebleken in Tel Aviv, waar de Russische vedette was voor een nieuwe operatie aan zijn al eerder onder handen genomen rug.

Ploesjtsjenko veroverde in Sotsji olympisch goud met de Russische ploeg in de landenwedstrijd, maar tijdens de warming-up van het individuele toernooi ging het mis. Een pijnlijke rug dwong hem voortijdig af te haken. De 31-jarige kunstrijder, drievoudig wereldkampioen en olympisch kampioen in 2006, kondigde zelfs zijn afscheid al aan.

Zijn medische trip naar Israël heeft het humeur van Ploesjtsjenko echter goed gedaan. De artsen waren aanvankelijk van plan om de kapotte schroef te vervangen. Nadere bestudering van de foto's leerde echter dat de vorig jaar aangebrachte kunstmatige tussenwervelschijven zo goed aan het bot waren gehecht, dat men besloot om alle schroeven - vier stuks - helemaal te verwijderen.

Geen zorgen meer

De Russische televisie mocht getuige zijn van de ingreep. Na afloop showde de opgeluchte Ploesjtsjenko de schroeven, inclusief de boosdoener. "Ze zouden 35 jaar meegaan, was mij verzekerd. Maar tegen een drievoudige axel konden ze niet op", grapte hij.

"Ik hoef mij nu geen zorgen meer te maken dat er iets breekt", vertelde hij, gehuld in ziekenhuiskledij. "Misschien ga ik zelfs wel door met kunstschaatsen." Om er snel aan toe te voegen: "Ik maak een grapje, hoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl