NOS NieuwsAangepast

Aboutaleb helpt bij aanhouding dief

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft geholpen bij de aanhouding van een winkeldief.

Hij was met zijn dienstauto op weg naar een afspraak toen hij tumult zag voor de ingang van een Kruidvat in Rotterdam-Oost.

Toen een man wegrende met een helm in zijn hand dacht Aboutaleb meteen aan een overval of winkeldiefstal, zo vertelde hij tegen RTV Rijnmond. Hij gaf zijn chauffeur opdracht de man te achtervolgen en nam via de politieradio in de auto contact op met de politie.

Uitsmijter

De man rende al snel een metrostration binnen en de burgemeester stapte uit zijn auto en rende erachteraan. Hij haalde de man in, maakte zich bekend en probeerde hem staande te houden. De man begon enorm te schreeuwen en om zich heen te slaan. Volgens Aboutaleb was hij erg in paniek.

Daarna sprong hij over een toegangshekje en verdween dieper het metrostation in. Een man die net naar boven liep vroeg aan Aboutaleb wat er aan de hand was en ging daarna direct achter de man aan. Volgens de Rotterdamse burgemeester werkte hij de man daarna heel professioneel tegen de grond. "Ik dacht dat hij van beroep wel uitsmijter moest zijn", zei Aboutaleb.

Enkelband

Het bleek om een wijkagent in burger te gaan. Toen de politie kwam om de man te arresteren verzette hij zich hevig. "Toen werd ook duidelijk dat hij waarschijnlijk al meer op zijn kerfstok had, want hij droeg een enkelband", zei Aboutaleb.

De wijkagent die de man overmeesterde krijgt een bos bloemen van de burgemeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl