NOS SportAangepast

Duitse bobber vecht schorsing aan

De Duitse bobsleeër Manuel Machata gaat bij de rechter zijn schorsing voor een jaar aanvechten. Hij kreeg die straf opgelegd van de nationale bond (BSD) omdat hij zijn glij-ijzers tijdens de Olympische Spelen had uitgeleend aan de Rus Alexander Zoebkov.

Zoebkov veroverde twee gouden medailles in Sotsji. Zelf had Machata zich niet gekwalificeerd voor de Duitse equipe, die geen podiumplaatsen behaalde in Rusland.

Juridische stappen

Machata: "Voor mij is dit natuurlijk niet te verteren. Uitsluiting van wedstrijden zou te gek zijn voor woorden. Ik ga daar dan ook juridische stappen tegen ondernemen", zei de 29-jarige piloot woensdag verbitterd.

Machata liet weten zeer teleurgesteld te zijn door de houding van het BSD-bestuur, die hem keihard heeft laten vallen en hem heeft neergezet als een landverrader. "Terwijl ik de afgelopen jaren altijd alles heb gegeven voor Duitsland. Als je privé ijzers hebt geregeld en die moet doorgeven omdat dat de afspraak is, dan komt het heel hard aan als je vervolgens voor rotte vis wordt uitgemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl